Planerade valpkullar

Parning har skett mellan Scilling's Hekla "Solvi" och Eriksro Tuffa Viktor!

Jag tror starkt på denna kombinationen och ska bli spännande och följa. Nu håller vi tummarna att det resulterar i valpar! 

Valpar väntas i maj, v.20/21

Solvi är en tuff, kaxig dam som tycker om att leka och hitta på saker. Solvi tycker det är kul med utställning och tagit sig fram i ringen och blivit svensk utställnings champion. 

Hon är en dam med mycket personlighet. Tycker om att busa med barnen och trivs bäst tillsammans med hanhundar. Katterna är också roliga att leka med , särskilt när de leker med henne. Solvi är mer av den aktiva typen och hittar gärna på lite bus när man inte ser.

Solvi har ett otroligt sött uttryck och enligt mig perfekt storlek med god könsprägel. Fina proportioner och väldigt rastypiskt vevande gång! 

Solvi är patella kollad med 0/0.

Viktor är en snygg ung kille som visat sina framfötter i utställnings ringen. Han är mild och självsäker för sin ålder. Viktor är lite av den nättare hanen vilket jag tycker passar Solvi som också är nätt men grov i benstommen. Än är han ung men så lovande. Viktor har också bra proportioner. 

Viktor har två CERT och BIR i resultat listan. Blev BIR på lundehundspecialen 2018 som junior! 

Viktor har även testat på lite andra aktiviteter, bland annat nosework och viltspår. 


Viktor är patella kollad med 0/0


Valpar födda 17/2-19, två hanar

SE UCH Lovund's Ci-Ci 

SE UCH Ålvisheim's Ramn Livesson

Cici är den lite mer blyga lugna tjejen som behöver lite tid, men när bandet har skapats är hon otroligt trogen och mysig. Hon är inte den som tar största platsen i flocken utan anpassar sig med de andra. Hennes stora trygghet är matte och älskar och ligga och sova bredvid i sängen, gärna så nära som möjligt. Hon tycker även om att gå i skogen, älskar att leta godis och spåra. 

Cici har både fina tassar och bett. Hon tycker inte det är jätte kul med utställning men har erövrat ett utställningschampionat och blivit placerad i BIS finaler inofficiellt. 
Cici har haft en kull 2017 hos Hammarhöjdens kennel med två valpar. 

Ramn är en lugn och trygg kille som också är väldigt tillgiven. Ramn är pappan till min första lundehund Floke. Jag har fått äran att visa fram Ramn i utställningsringen där han blivit Svensk utställningschampion och 2018 blev han dessutom andra bästa hane på specialaren och bästa veteran. Han är väldigt godis glad och gör nästan vad som helst för godis. 

Jag kom själv ihåg när jag väntade på att få hämta hem Floke (Ramns son) att jag tyckte Ramn var otroligt snygg! Han ville jag använda ifall jag ville avla på lundehunden. Cici och Ramn har alltid tyckt om varandra så otroligt glad att få valpar efter dem. 

Ramn har både bra bett och tassar och är en väldigt snygg och välbyggd hund! Vid leverans är valparna: 

  • Registrerade i SKK
  • ID-märkta
  • Veterinärbesiktade, intyget ej äldre än 7 dagar
  • Fått första vaccinationen
  • Avmaskade minst två gånger
  • Försäkrade med dolda fel

Vid köp av valp:

  • Jag ser gärna att hunden visas på utställning någon gång under sin livstid
  • Att den friska hunden gärna gå i avel, särskilt hanhundar. 
  • Inte lämna hunden själv hemma för många timmar.
  • Planerat din tid väl och var det innebär att skaffa hund


Är du intresserad av en valp ifrån mig eller har några frågor? Kontakta mig via mail och berätta vem du/ni är eller ring mig på 076-1452233